Prvenstvo Hrvatske u supersprint duatlonu 2017

Datum održavanja: 
Nedjelja, 21. Svibanj 2017.
Mjesto održavanja: 
Karting centar Zagreb
Utrka: 
Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u supersprint duatlonu
Pojedinačno prvenstvo Grada Zagreba u supersprint duatlonu
Mini duatlon za mlađe uzrastne kategorije

Protekle nedjelje se je na stazi karting centra Zagreb odvilo pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u supersprint duatlonu, na kojemu su boje našega kluba branile Karla Šešelja, Lea Šešelja i Nika Begić u ženskoj, te Denis Nelc i Marino Jukić u muškoj konkurenciji.

Natjecanje je započelo utrkom mlađih kadeta i kadeta, zatim kvalifikacijskim utrkama muškaraca u apsolutnom poretku, dječjim utrkama mini duatlona i završilo finalnim utrkama u ženskoj i muškoj konkurenciji.

U jutarnjim kvalifikacijama su Denis Nelc i Marino Jukić izborili popodnevna finala ostvarivši osmo, odnosno prvo mjesto u svojim kvalifikacijskim skupinama.

U finalnoj utrci žena u apsolutnoj kategoriji je nakon izvrsno odrađene utrke i u sjajnoj borbi Karla Šešelja zauzela treće mjesto, odnosno prvo u kategoriji juniorki. Njena sestra Lea je fantastičnom utrkom i preokretom na biciklističkom segmentu zauzela izvrsno peto mjesto u apsolutnom poretku, odnosno prvo u kategoriji mlađih juniorki. Kao treća naša predstavnica, ciljnom ravninom je prošla Nika Begić kao sedma u ukupnom poretku, odnosno prva u kategoriji Ž20.

Ostvarenim rezultatima su uzele srebro u ekipnom poretku djevojaka iza prvoplasirane ekipe Triatlon kluba Maksimir iz Zagreba, te ispred trećeplasirane ekipe Triatlon kluba Swibir, također iz Zagreba.

U finalnoj utrci muškaraca ostali smo bez rezultata zbog diskvalifikacije Denisa Nelca, te odustajanja Marina Jukića na biciklističkom segmentu utrke zbog umora uslijed velikog broja utrka u posljednjih pet tjedana.

Čestitke curama na izvanrednim rezultatima!

Rezultati

Natjecatelj/i Disciplina Vrijeme Kategorija Rezultat u kategoriji Rezultat ukupno
Nelc Denis supersprint duatlon  DQ Mlađi juniori
Jukić Marino supersprint duatlon  DNF M20
Begić Nika supersprint duatlon  34:05,00 Ž20 1 7
Šešelja Lea supersprint duatlon  33:31,00 Mlađe juniorke 1 5
Šešelja Karla supersprint duatlon  33:00,00 Juniorke 1 3