Memorijal Stipe Erceg 2015

Datum održavanja: 
Subota, 3. Listopad 2015.
Mjesto održavanja: 
Vrlika
Utrka: 
Ulična utrka na 5610 m
Supersprint duatlon
Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u sprint duatlonu

Ove se je subote u organizaciji Triatlon kluba "Split" u Vrlici, nedaleko od Knina održao memorijal "Stipe Erceg" u sklopu kojega su održane utrke supersprint duatlona, pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u sprint duatlonu, te 16. izdanje Vrličke utrke na 5610 m.

Manifestacija je započela uličnom utrkom u kojoj su svi naši predstavnici ostvarili više nego dobre rezultate. U kategoriji kadeta, nakon nepuna dva mjeseca treninga, svoje potencijale su pokazali Denis i Matej Nelc, osvojivši zlatnu, odnosno srebrnu medalju, dok je u apsolutnom poretku djevojaka slavila Tanja Samardžić (AK Sinj), ispred naše Zorane Težak i trećeplasirane Radmile Maksimović (AK Šibenik).

Po završetku ulične utrke uslijedio je start utrke supersprint duatlona u kojoj je Pjeter Nua nastupio kao naš jedini predstavnik i u kategoriji kadeta osvojio 2. mjesto, iza prvoplasiranog Emila Novosada (TK Maksimir). 

U utrci sprint duatlona nastupile su sestre Agata i Nika Begić, Zorana Težak (u svom drugom predstavljanju istoga dana sa razmakom od pola sata) i Alen Francetić kao naš jedini muški predstavnik. Zorana je svojim odličnim nastupom ciljnom ravninom prošla kao prva djevojka i uzeti pobjedu u apsolutnom poretku ispred drugoplasirane Valentine Belović (TK Maksimir) i trećeplasirane Maje Bonačić (TK Swibir). Sa sedmim vremenom u ukupnom poretku djevojaka, naša Nika Begić se je po drugi puta za redom okrunila naslovom prvakinje Hrvatske, ovoga puta u kategoriji juniorki. Agata Begić izborila je 10. mjesto u ukupnom poretku djevojaka, što je bilo dovoljno za 3. mjesto u kategoriji seniorki, iza prvoplasirane Valentine Belović i drugoplasirane Marine Lovrek. 

Svojim pojedinačnim nastupima Agata Begić, Nika Begić i Zorana Težak izborile su 2. mjesto u ukupnom poretku ženskih ekipa, odmah iza prvoplasirane ekipe TK "Maksimir" u sastavu: Valentina Belović, Ivana Svetić i Ema Filipović, dok je kao 3. završila ekipa TK "Split" u sastavu: Danijela Kuna, Martina Lukšić i Josipa Cecić Vidoš.

U muškoj konkurenciji slavio je Dalibor Vujević (TK Swibir), ispred drugoplasiranog Matije Kriveca (TK Swibir) i trećeplasiranog Mateja Šporara (TK Petar Zrinski), dok je naš Alen Francetić utrku završio na 8. mjestu u kategoriji elite.

Čestitke svim našim natjecateljicama i natjecateljima, a posebice onim najmlađima!

Rezultati

Natjecatelj/i Disciplina Vrijeme Kategorija Rezultat u kategoriji Rezultat ukupno
Težak Zorana sprint duatlon  1:08:17,40 Elite 1 1
Begić Nika sprint duatlon  1:21:24,90 Juniorke 1 7
Begić Agata sprint duatlon  1:28:29,00 Elite 7 10
Francetić Alen sprint duatlon  1:08:10,80 Elite 8 16
Nua Pjeter supersprint duatlon  36:21,40 Kadeti 2 2
Težak Zorana trčanje 22:40,20 Seniorke 2 2 2
Nelc Denis trčanje 25:38,40 Kadeti 1 8
Nelc Matej trčanje 29:22,90 Kadeti 2 14