Triatlon kamp “BOHINJ 2014”

U periodu od 18. do 20.07.2014. godine u okoilici Bohinjskog jezera održan je triatlon kamp u organizaciji Triatlon kluba “Triton”. Kamp je zamišljen kao aktivno druženje natjecateljskog dijela kluba, a u njemu su sudjelovali Agata i Nika Begić, Antonia Zaharija, Leonarda Strenja, Alen Francetić i Luka Končurat, te Bojan Prokop i Gordan Radović u ulozi voditelja kampa. Kako je kamp izgledao iz ugla onih najmlađih, pročitajte u nastavku teksta Leonarde Strenja.

Odsjeli smo u kampu “Zlatorog”, koji se nalazi u samom srcu Triglavskog nacionalnog parka, u neposrednoj blizini gondole za planinu Vogel, a na obali Bohinjskog jezera. Bohinjsko nas je jezero dočekalo sa pozivom na kupanje, ali mi smo kao pravi triatlonci željeli odraditi cijeli triatlon.

Nakon što smo se udobno smjestili, krenuli samo na prvi trening i razgledavanje prekrasnog Bohinja, odvozili 58 km bicikle, te zatim išli na mali izlet do slapa Savice (toplo preporučam posjet ovome slapu). Priroda je takva da digitalci nisu bili u stanju prenijeti svu ljepotu koju smo pokušali zabilježiti prilikom 20-minutnog uspona.

Predvečer smo još odradili trk oko Bohinjskog jezera, a oni najhrabriji su se osvježili u istome i ponešto otplivali (skoro smo odradili modificirani sprint triatlon).

Drugog dana smo se digli u zoru i zaputili u obilazak dva Triglavska jezera (Črnog i Dvojnog jezera). Uspon je bio težak, a imali smo i povrijeđenih. Naš Gogi se je sa uganutom nogom sam spustio u dolinu i strpljivo nas pričekao. Nije znao da je osim predivne prirode i teškog uspona, propustio porciju izvrsnog graha i palačinke sa čokoladom koje su bile izvrsne (hvala treneru Bojanu).

Pri kraju dana odlučili smo se zabaviti i odigrati turnir u odbojci na pjesku. Igrali smo cure protiv dečki… A dobro priznajemo da su dečki bili bolji i odnjeli pobjedu. Nekima ni to nije bilo dovoljno, pa su do kasno u noć igrali Uno i dobro se nasmijali.

Posljednjeg dana smo napravili još 40-tak km na bicikli i vratili se u kamp kako bi pospremili šatore, spakirali kofere i pozdravili se sa Bohinjem, no zabavi još nije bilo kraja… unajmili smo kajake i provozali se lijepim, svježim i bistrim Bohinjskim jezerom.

Tada je zaista došao trenutak rastanka od Bohinjskih ljepota i pokret za našu Rijeku.

Zbogom Bohinju, vraćamo ti se dogodine, sigurno!

1. kolo Saucony zimske atletske lige Istre 2014

Zimska atletska liga Istre započela je utrkom na 5500 m, koja se je proteklog vikenda, 23.11.2014. godine održala na Bunarini u Puli.

U utrci je sudjelovalo šestero naših predstavnica i predstavnika, a kao prvi od njih je ciljnom ravninom prošao Alen Francetić kao 61. u ukupnom poretku sa rezultatom 21:31. Uslijedio je Pjeter Nua kao 129. sa vremenom 23:39 i Gordan Radović kao 147., rezultatom 24:11.

Kod djevojaka je kao prva naša predstavnica ciljem prošla Nika Begić, rezultatom 25:41, zauzevši 112. mjesto u ukupnom poretku. Potom je uslijedila Antonia Zaharija kao 169. (27:40) i Agata Begić kao 260., rezultatom 31:40.

Slijedeće kolo nas očekuje 07.12.2014. godine u Brtonigli, kada ćemo vidjeti da li je moguće nadmašiti brojku od 350 sudionika, koliko ih je bilo u Puli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *