7. Rapski triatlon

Datum održavanja: 
Subota, 6. Lipanj 2015.
Mjesto održavanja: 
Rab, uvala Suha Punta
Utrka: 
Mini aquatlon za djecu
Mini triatlon za djecu
Utrka Kupa Hrvatske u supersprint triatlonu
Utrka Kupa Hrvatske u sprint triatlonu
Utrka štafeta u sprint triatlonu

Prekrasno vrijeme i vrlo visoke temperature, nagovijestile su nam ovog vikenda izuzetno lijepo, ali iznimno teško 7. izdanje Rapskog triatlona. Za razliku od prethodnih zdanja, ovo se je održalo na novoj lokaciji, u uvali Suha Punta, kao stvorenoj za organizaciju manifestacije ovoga tipa.

Plivački segment natjecanja odvio se je ispred Hotel "Carolina" u kristalno bistrom moru, dok se je biciklistički segment vozio vrlo zahtjevnom dionicom prema Rabu i natrag (3 kruga u utrci supersprinta, te 5 krugova u utrci sprint triatlona). Najljepša dionica, kao šlag na kraju, bila je ona atletska, kroz borovu šumu uz samu obalu Suhe Punte.

Obzirom na sam kraj školske godine, počastili smo se i mini praznicima, te iskoristili petak, subotu i nedjelju za razgledavanje otoka Raba i uživanje u njegovim ljepotama.

Dok je petak protekao u znaku laganog treninga i golemog užitka na plažama Lopara, subota je bila vrlo aktivna i svakako zahtjevna za našu šestorku. Prvi je u utrci supersprint triatlona nastupio Pjeter Nua i rezultatom 55:06,96 zauzeo 7. mjesto u ukupnom poretku, te 4. u kategoriji kadeta.

Po završetku supersprinta, uslijedila je utrka sprint triatlona u kojoj su nas u individualnim nastupima predstavljale sestre Agata i Nika Begić, te Nikola Blečić, Gordan Radović i Alen Francetić u štafetnom nastupu. Prva je ciljem prošla Nika Begić sa rezultatom 1:26:24,84, te zauzela 4. mjesto u ukupnom poretku i 1. mjesto u kategoriji juniorki. Zatim je Agata Begić rezultatom 1:37:11,74 zauzela 10. mjesto u ukupnom poretku, te 1. mjesto u kategoriji Ž20. 

Naša štafeta "Male sirene", u kojoj je završnu dionicu otrčao Alen Francetić nakon oporavka od ovogodišnjeg loma ključne kosti, završila je kao ukupno druga, sa vremenom 1:27:19,56. Bez obzira na rezultat, veseli nas Alenov povratak na sportska borilišta. 

Čestitke svim učesnicima na odličnom nastupu u iznimno teškoj i zahtjevnoj utrci! 

Rezultati

Natjecatelj/i Disciplina Vrijeme Kategorija Rezultat u kategoriji Rezultat ukupno
Blečić Nikola, Radović Gordan Zvonimir, Francetić Alen sprint triatlon 1:27:19,56 Štafeta M 2 2
Nua Pjeter supersprint triatlon 55:06,96 Kadeti 4 7
Begić Agata sprint triatlon 1:37:11,74 Ž20 1 10
Begić Nika sprint triatlon 1:26:24,84 Juniorke 1 4