Triglav Triatlon Bled 2015

Datum održavanja: 
Subota, 5. Rujan 2015.
Mjesto održavanja: 
Bled, Slovenija
Utrka: 
ETU europski juniorski kup
Supersprint triatlon
Cici triatlon za mlađe uzraste
Triatlon za sve
Paratriatlon
Olimpijski triatlon

Jaka kiša i izuzetno hladno vrijeme pratili su ovogodišnje izdanje bledskog triatlona koji se je ove subote održao u odličnoj organizaciji triatlon kluba "Trisport" iz Kamnika. U sklopu manifestacije održane su utrke europskog juniorskog kupa, cici triatlon za mlađe uzraste, utrke supersprint i olimpijskog triatlona, triatlon za sve i paratriatlon.

U utrci europskog juniorskog kupa predstavljala nas je Nika Begić i rezultatom 51:10 ostvarila 36. vrijeme u ukupnom poretku djevojaka. U utrci supersprint triatlona koji je uslijedio odmah po završetku europskog juniorskog kupa, nastupio je Pjeter Nua i rezultatom 52:00 ostvario 16. mjesto u ukupnom poretku, odnosno 11. u kategoriji kadeta.

Nakon golemog popodnevnog pljuska uslijedila je i utrka olimpijskog triatlona u kojoj su natupile Agata Begić i Zorana Težak u ženskoj, te Alen Francetić u muškoj konkurenciji. Pobjedu u ukupnom poretku djevojaka odnijela je Anja Rugelj (KK Encijan, SLO), dok je kao druga stigla Maruša Klemenc (TK UTRIP, SLO) i kao treća Constance Mochar (Schwimm Aktiv Club, AUT). Zorana je unatoč velikoj borbi, sa rezultatom 2:31:16 naposljetku završila kao odlična četvrta u ukupnom poretku, odnosno druga u kategoriji seniorki 2.

Agata je u tim iznimno lošim uvjetima, utrku završila u vremenu 3:05:54, te zauzela treće mjesto u kategoriji seniorki 1, odnosno jedanaesto u ukupnom poretku djevojaka.

Kod muškaraca je pobjedu u ukupnom poretku odnio Jaroslav Kovačič (ŠD Posavlje, SLO), ispred drugoplasiranog Dvornik Domena (ŠRK Celje, SLO), dok je treći ciljnom ravninom prošao András Czigány (PSN Zrt., HUN). Alen je rezultatom 2:44:37 utrku završio na 9. mjestu u kategoriji seniora 1, odnosno na 62. u ukupnom poretku.

Kako bi popravili stečeni dojam vrlo lošeg vremena, odlučili smo ostati na Bledu i u nedjelju. Preobrazbu iz kišnog i tmurnog subotnjeg dana u predivno nedjeljnje jutro iskoristili smo za laganu vožnju i prelijep trening do Bohinjskog jezera i natrag. 

Rezultati

Natjecatelj/i Disciplina Vrijeme Kategorija Rezultat u kategoriji Rezultat ukupno
Težak Zorana olimpijski triatlon  2:31:16,00 Seniorke 2 2 4
Begić Agata olimpijski triatlon  3:05:54,00 Seniorke 1 3 11
Francetić Alen olimpijski triatlon  2:44:37,00 Seniori 1 9 62
Begić Nika supersprint triatlon 51:10,00 Juniorke 36 36
Nua Pjeter supersprint triatlon 52:00,00 Kadeti 11 16