Triatlon kamp - Vrata 2016

U periodu od 20.-22.05.2016. godine u klupskoj organizaciji je održan prvi ovogodišnji triatlon kamp, odnosno vikend pripreme za dvanaest članica i članova našega kluba (Agata i Nika Begić, Marija Gašparović, Zorana Težak, Alen Francetić, Bojan Prokop, Denis i Matej Nelc, Fran Šalić, Gordan Radović, Marino Jukić i Pjeter Nua). Kao ishodišnu destinaciju odabrali smo mirno mjestašce Vrata, nedaleko od Fužina. Baš poput prošlogodišnjeg zdanja vikend priprema i ove su bile osmišljene uz pregršt druženja u prirodi, vožnje bicikle, planinarenja, trčanja i ostalih slobodnih aktivnosti.

Po dolasku u kamp, udobno smo se smjestili, te iskoristili prekrasan zalazak sunca za lagani trk oko Fužinskog jezera. Izgubljene kalorije nadoknadili smo kartajući i družeći se do kasnih večernjih sati uz slasne zalogaje palačinki Pjeterove mame.

Slijedećeg jutra zaputili smo se put Mrkoplja sa planom obilaska južne skupine Samarskih stijena. Neki laganog koraka, a neki uz ponešto muke, ali punih pluća i ispunjenih očekivanja, uživali smo u prelijepim prostranstvima jednog od najatraktivnijih planinarskih odredišta Hrvatske.

Po povratku u Tuk sastali smo se sa Nikom i Marinom koji su dan iskoristili za vožnju biciklom po goranskim cestama, nimalo laganim zbog silnih uspona koji se pružaju duž Gorskoga kotra.

Posljednji dan kampa iskoristili smo za grupni biciklistički trening i upoznavanje gorskih krajeva, te podijeljeni u tri skupine prevalili 45, 75, odnosno 95 km.

Prolistala šuma, prekrasan ambijent i sunčano vrijeme nisu nam dali opciju, nego razmisliti o skoroj organizaciji slijedećeg druženja, koje će uslijediti uskoro. Ovo je bio prvi od tri predviđena kampa za 2016. godinu, tako da vjerujemo da druženja, zabave i treninga neće nedostajati.